iunie 07, 2008

Back in business ... log_080606

06/06/08 - o zi obisnuita care a scos la iveala cateva secrete ale junglei bucurestilor.

ora 6.30 trezirea ca in orice zi obisnuita.
ora 7.00 inca lenevesc in pat si ar cam fi cazul sa ma dau jos prin rostogolire (chestii uzuale) si sa intru in programul obisnuit de zi cu zi.
ora 7.15 in ciuda lipsei gipsului si a miscarilor de incalzire (damn reflexes) reusesc sa nu-mi rup piciorul si sa ma prezint in bucatarie pentru breakfast dushat, coafat & all other stuff.
ora 8.00 dupa un breakfast nemtesc ma pornesc la drum, shontac - shontac ca doar sunt inca cutzu-schiop (merci Gogu) si aleg o ruta putin neobisnuita: mers pe jos pana la tramvai, apoi 41 pana in Crangasi apoi metrou pana la Universitate (cu schimb la Piata Victoriei).

Revelatia #1:
- la catedra de tehnica se insista pe subiectul "sisteme micelare" din dorinta de a ne face o educatie continua pe marginea subiectului apa + sapun.
- reclama la rexona cu purcelusul la axila a fost muuuuult prea subtila pentru multi.

ora 9.00 ies din metrou la Universitate aproape asfixiat de compusii aromatici care se doreau a fi substituenti/agenti de mascare pentru toxinele eliminate prin transpiratie si ma trezesc ... intr-un peisaj demn de perioada interbelica: atac terorist sau elan heirupist de tip socialist? sunt singurele variante care-mi trec prin minte.

ora 9.15 semnez condica la biblioteca; doamna bibliotecara, bucuroasa de musterii matinali (biblioteca se deschide la 8.30) imi aduce o cafea (negra, fara zahar) si imi spune ca de cand am terminat noi (golanii promotiei 2004) nu a mai venit nimeni asa devreme la biblioteca.

Revelatia #2: studentii nu merg la cursuri, nu merg la biblioteca, nu cumpara carti/tratate rezulta ca rata de promovabilitate de sub 30% la prima incercare e un rezultat fabulos.
Concluzia #1: din 01/10/08 JOACA S-A TEMINAT!

9.15 - 14.00:
8 studenti au calcat pragul bibliotecii in cautare de resurse bibliografice;
28 de studenti au fost activi in mediul virtual intrebandu-se unii pe altii de unde a faca rost de documentatie pentru referatul x, materia y, examul z.
aprox 200 de studenti stateau la coada in fata ambasadei USA pentru a primi VIZA magica care le va da dreptul sa mearga in state sa spele mese, farfurii, podele, sa fie papagali-announcer-i in parcurile de distractie din state (in care se vor distra majoritatea retarzilor aflati in tranzit).
Pentru 8USD/ora traiasca prostitutia intelectuala!

Revelatia #3: decat codas la oras (Bucuresti) mai bine sclav in tari straine! este noul slogan al studentului roman.

Paranteza#1: rationament logic desfasurat in detalii de tip "mura-n gura" pentru cei care se vor fi simtit lezati de revelatia #3.
8USD/ora x 40 de ore/sapt x 12 saptamani de "vacanta" = 3840 USD / vara
experienta practica acumulata in specialitatea pe care o urmezi la facultate = 0 (a se citi minus 1 an experienta practica; nu se aplica pentru cei care vor sa faca cariera in spalat de mese).
1 an de experienta practica = 700USD (salariul mediu pentru un specialist in RO)/luna x 12 luni = 8400 USD (fara bonusuri si alte chestii care tin de pachet).
Overall loss (pe termen mediu) = 4560 USD/an de Work & Travel
CAPISCI???

Dupa ora 14.00 am fost sa lunch la Laura cu Laura, Irina si IubiDubi a.k.a. Emil.
La 18.00 Gradina Botanica (practic pustie); erau mai multe masini blocate in intersectia din fata intrarii in GB decat erau omuletzi in interior.

19.30 - 23.00 ChillOut session cu GioStana si Staneasca (intr-o noua forma: blonda :D).

23.00 - 1.00 wrap-up & reading



And last but not least: pentru cei care fac referire la drumul pe care-l am de parcurs pana sa ajung englishmen (a se citi gentlemen) si sa tin predici despre viata le spun ca prefer sa raman "fruntas" in urbea bucurestilor perfect constient ca nu-i vorba decat de micul Paris si nicidecum de New York.

Un comentariu:

giostana spunea...

nenea, cum stai cu timpul liber?
bagam un munte sau o mare?