saptamana in cauza este 1-8 martie; pana aseara parea cea mai deprimanta saptamana din cele 52 ale anului.
Laura a avut un moment inaltator aseara, in avantul ei muncitoresc cu bagat si scos :D, si a debitat o caracterizare succinta, usor retorica si cat se poate de la obiect a modului in care isi vor petrece majoritatea cuplurilor zilele de 1 si 8 martie; citez: "... se fOOt mai cu mot?!!! ..."
traim intr-o lume patetica in care orice astfel de eveniment, fie el importat (14 febr) sau nu (1 martie) este o ocazie ideala de a-i demonstra partenerei/partenerului ca esti sclav(a) pe altarul dragostei (bleah) si ca-ti desconsideri toti prietenii doar pentru a fi cu el/ea (proasta alegere).
reality check (Mishule, beleste ochii tata ca iar te adunam cu farasul): 1 martie 2008 e o zi ca oricare alta; nu-ti sufoca partenera/partenerul si nu-ti ignora prietenii (mai ales ca e vorba de o zi de sambata).
pentru cei in pana de idei recomand:
- Targu Martisorului
- o relaxare prelungita intr-o cafenea retro
- o bere in cinstea regretatului Bobby Fischer si a zilei berii in Islanda.
... neterminat ...
februarie 29, 2008
Martisor
Mărţişorul (1 martie) - sărbătoare tradiţională românească a primăverii, a prospeţimii, a bucuriei, a victoriei binelui împotriva răului. Cu această ocazie femeile primesc mici cadouri, obiecte decorative (mărţişoare), legate cu un şnur alb-roşu, ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. Roşul este considerat culoarea primăverii, iar albul culoarea iernii. Se asociază de obicei flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.
Tradiţia sărbătorii are o vechime de mii de ani, primele dovezi arheologice datând din vremea Geţilor. Originile obiceiului se găsesc şi în sărbătorile romane în cinstea zeului Marte, zeu al fertilităţii şi al vegetaţiei sau în echivalentul acestora din Tracia, sărbătorile în cinstea zeului Marsyas Silen. Femeile dace purtau monezi sau pietricele asociate cu fire de lână roşii si albe pentru a avea noroc şi un an productiv.
Obiceiuri asemănătoare se pot întâlni în zona Balcanilor, în Bulgaria unde se cheamă Marteniţa (Мартеница), Macedonia, Albania.
Mărţişorul este o tradiţie românească veche de peste 8000 de ani. Cele mai vechi dovezi ale acestei sărbători au fost descoperite de arheologi la Schela Cladovei, Mehedinţi . Mărţişorul este format din două şnururi împletite asemenea ADN-ului. Roşul înseamnă iubirea, iar albul divinitatea. Sărbătoarea Mărţişorului simbolizează renaşterea vieţii, reîntoarcerea la viaţă. Există cercetători care cred ca e vorba despre reîntoarcerea la viaţă după Potopul Biblic.
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Martisor
februarie 11, 2008
Parang
Bad weather forecast.
I'm starting to hate more and more INMH.
Last weekend's forecast was a total mess and screwed my plans for going to Poienari Castle, Vidraru Lake and Balea Lake in Fagaras.
Instead I went to Ranca in Parang.
I'm starting to hate more and more INMH.
Last weekend's forecast was a total mess and screwed my plans for going to Poienari Castle, Vidraru Lake and Balea Lake in Fagaras.
Instead I went to Ranca in Parang.
februarie 07, 2008
Abonați-vă la:
Postări (Atom)